Diabetes

Diabetes

Uit de verschillende bloedonderzoeken blijkt dat het suikergehalte in mijn bloed te hoog is. Ik moet naar de diabeteskliniek voor een behandeling.

De oncoloog die me dit meldt is zo subtiel om terloops te vermelden dat vrouwen die een te hoog suikergehalte hebben een lagere kans op overleven hebben. Weeral een mokerslag! Dank u wel zeer diplomatieke dokter.

Ik ga naar de diabeteskliniek. Vanaf de eerste stap die ik binnen zet, ga ik in weerstand. Ik geloof niet in pilletjes om mijn suikergehalte naar beneden te halen. Maar de woorden van de oncoloog daveren nog in mijn hoofd.

Ik luister naar de dokter maar elke vezel van mijn lichaam zegt neen.

Ik durf het risico niet nemen van de medicatie te weigeren. ‘s Anderendaags start ik met Metformine. Het blijkt dat dit ook een gunstig effect heeft op kanker.

De komende 3 weken ben ik doodziek: misselijk, diarree, geen zin om te eten, moe. Eerst denk ik dat het de nevenwerkingen van de chemo zijn. Maar waarom had ik dit dan niet toen ik de heel zware chemo kreeg? Ik blijf er maar over nadenken. Tot ik het lumineus idee krijg van de bijsluiter van Metformine te lezen. Inderdaad: belangrijkste nevenwerkingen: gebrek aan eetlust, misselijkheid, braken, diarree. Dit is dé druppel!

Ik neem alle pilletjes en kieper ze in de vuilniszak. Is het misschien nog niet voldoende dat ik chemo krijg??

Ik ben de woorden van de oncoloog nog niet vergeten. Maar mijn intuïtie zei me van in het begin dat die medicatie tegen diabetes niet OK was voor mij. In het programma Radical Remission wordt ook duidelijk gesteld dat je moet luisteren naar je intuïtie maar ook naar je lichaam. Jij kent je lichaam het beste. Als je het gevoel hebt dat iets niet OK is voor jou, doe het dan gewoon niet!

Ik ga op zoek op welke manier ik zelf mijn suikergehalte omlaag krijg. En weeral doe ik ontdekkingen: de medicatie onderdrukt de symptomen maar neemt de oorzaak niet weg. Andere manier van eten, geen stress en veel bewegen zijn meestal de oplossing.

Weer een aandachtspunt. Ik heb zo het gevoel dat mijn leven er vanaf nu in elk opzicht compleet anders zal uitzien….

0 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *